Щороку навесні опісля семитижневого Великого посту приходить світле свято Господнього Воскресіння. Українці до Великодня збагачуються духовно та традиційно готують безліч різноманітної смачної всячини. Проте обов’язковими у Великодньому кошику та на Пасхальному столі кожного українця є Паска та Крашанки. Випікання паски процедура не лише приємна, але й родинна.
До цього свята Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді проводить Всеукраїнський родинний конкурс «Секрети родинного хліба». Керівник гуртка Васильківської міської Станції юних натуралістів Кругляк Ірина Петрівна разом зі своєю родиною взяла участь у Конкурсі. Вони випекли паски за старовинним рецептом, який передається в їхній сім’ї від бабусі онукам. А прикрасили паску уже по сучасному виготовленими власноруч прикрасами.
|