Васильківська міська Станція юних натуралістів

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 14 » Виховний захід "Проблеми ранніх статевих відносин"
12:32
Виховний захід "Проблеми ранніх статевих відносин"
13 листопада 2012 року керівник гуртка "Краса і здоров'я" Пушкарьова Інна Миколаївна  разом з вихованцями Васильківської міської СЮН, учнями  ЗОШ № 8 провели виховний захід "Проблеми ранніх статевих відносин".


Протягом останнього десятиліття психологи часто сперечаються щодо правильності шкільного виховання. І якщо одні, підтримуючи теперішню систему, не наполягають на кардинальних змінах, то інші ж навпаки прагнуть її суворого перегляду. Через це з кожним днем все більше й більше людей вважають доцільним додати до звичних нам загальноосвітніх наук так звані "уроки життя" (себто цікаві, а головне – корисні лекції, що розповідатимуть учням про всі правила та "закони" нашого суспільства). Однак, наразі дана практика не надто поширена на всеукраїнському рівні, тож деякі вчителі, бажаючи виправити це прикре непорозуміння, проявляють ініціативу та влаштовують подібні заходи самостійно.



Багато таких активістів працює у Васильківській школі №8; зокрема 13 і 27 листопада тут відбулися відкриті уроки для учнів 9-11 класів на тему "Проблеми ранніх статевих відносин підлітків". Його керівником виступила Пушкарьова Інна Миколаївна, а учасники агітбригади гуртка "Краса і здоров'я" показали невелику театралізовану постанову про двох закоханих.Ця історія нікого не залишила байдужими. Фільм «Монолог ненародженої дитини» викликав почуття жалю, обурення та осудження у всіх присутніх в класі.

Крім того, на відкритий урок було запрошено батьків старшокласників, а в ролі експерта запросили лікаря-гінеколога, завідуючу гінекологічним відділенням ЦРЛ Моисеєнко Ларису Віталіївну, котра детальніше освітила проблему з наукової точки зору.




Тож, які питання піднімалися на відкритому уроці? Напевно одна з перших асоціацій, що виникає в голові більшості людей, коли вони чують фразу "ранні статеві відносини підлітків", це діти, що грають в доросле життя, велика кількість абортів, зроблених молодими жінками. Адже, як правило, дівчина, перед якою постала проблема "небажаної" вагітності, мимоволі задає собі питання: "Народжувати чи ні", і від її вибору залежить дуже багато: по суті, людське життя. До того ж варто розуміти: аборт шкодить не лише фізичному, а й духовному здоров'ю жінки, і через це може призвести до багатьох серйозних ускладнень, таких як: порушення роботи репродуктивних органі, їх інфікування, хронічний стрес та безпліддя. В окремих випадках виникає серйозна загроза життю жінки, а отже ця операція може закінчитися летально не лише для дитини, а й для матері…



Крім того, підлітки не мають потрібного досвіду, не мають культури сексуальних стосунків, сприймають це як розвагу. Кожна людина повинна розуміти, що статеві відносини можуть призвести до багатьох "непередбачених" наслідків. І це не лише незапланована вагітність, а й інфекції, що передаються статевим шляхом ( в тому числі й такі невиліковні хвороби як ВІЛ та СНІД).

Тож, наприкінці уроку лікар-гінеколог розповіла, як захистити себе та своє здоров'я від можливих загроз, коротко описала усі види контрацепції та запевнила, що кожен з нас за потреб може звернутися до лікаря, отримати кваліфіковану допомогу та повну гарантію конфіденційності його приватної інформації.

Взагалі, організовувати відкриті уроки на такі теми, як "Ранні статеві відносини підлітків" неймовірно складно: в даному випадку потрібно не лише підібрати цікавий матеріал, а й створити атмосферу довіри, щоб кожен учень почував себе комфортно та невимушено. І, на мій погляд, колектив гуртка "Краса та здоров'я" впорався з цим завданням на відмінно, бо ж кожен старшокласник за ці сорок п’ять хвилин почув багато нової та корисної для себе інформації на тему, яка цікавить, хвилює, але являється закритою в сім’ї. Але ж коли маєш інформацію – вважай що захистився. Ці знання в майбутньому можуть вберегти від небажаних помилок. 

Джурук Наталія

15 років

Гурток «Краса і здоров’я»

Васильківська міська

Станція Юних натуралістів.
Переглядів: 940 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024